Türkiye'yi ilgilendiren şok iddia

AB ülkesinin istihbarat servisleri, vatandaşlarının telefon konuşmaları ve internet faaliyetleri hakkında ABD istihbaratına bilgi verdiği öne sürüldü. Avrupa Birliği'nin en az 7 ülkesinin istihbarat servislerinin, vatandaşlarının telefon konuşmaları ve in

Türkiye'yi ilgilendiren şok iddia
AB ülkesinin istihbarat servisleri, vatandaşlarının telefon konuşmaları ve internet faaliyetleri hakkında ABD istihbaratına bilgi verdiği öne sürüldü.
 
Avrupa Birliği'nin en az 7 ülkesinin istihbarat servislerinin, vatandaşlarının telefon konuşmaları ve internet faaliyetleri hakkında ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'na (NSA) bilgi verdiği, "daha kısıtlı ölçüde olsa da Finlandiya, İsveç ve Türkiye istihbarat teşkilatlarının da ABD ile işbirliği yaptığı" öne sürülüyor.
 
Privacy Surgeon sitesi ile bir röportaj yapan eski NSA çalışanı Wayne Madsen, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda ve Danimarka'nın ABD ile anlaşmaları bulunduğunu söyledi.
 
Madsen'in açıklamalarını yansıtan Rusya'nın Sesi'nin haberinde anlaşmalara göre, nüfus itibariyle AB'nin yüzde 70'ini oluşturan söz konusu yedi ülkenin istihbarat servislerinin NSA'nin isteği üzerine, başta telefon konuşmaları ve internet faaliyetleri olmak üzere vatandaşları hakkında bilgi vermekle yükümlü olduğu savunuluyor.
 
"Angela Merkel'in sert yüz ifadesini koruyarak Obama ve İngiltere'den izah talep etmesini anlamıyorum. Almanya da aynı ilişkiler içinde" diyen Madsen, "Daha kısıtlı ölçüde olsa da Finlandiya, İsveç ve Türkiye istihbarat teşkilatlarının da ABD ile işbirliği yaptığı" iddiasında bulundu.
 
Eski NSA çalışanı, bu bilginin gizli ve yeni olmadığını, 2000 yılında kısmen Avrupa Parlamentosu'nun raporunda yer aldığını da söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya