Türkiye'ye akın ettiler!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan ve halen barınma merkezlerinde kalanların sayısının 10 bin 553 olduğu bildirildi. Suriye'den gelenlerin acil ihtiyaçlarının karşılanması iç

Türkiye'ye akın ettiler!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan ve halen barınma merkezlerinde kalanların sayısının 10 bin 553 olduğu bildirildi. Suriye'den gelenlerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için toplam 3 milyon 750 bin TL acil yardım ödeneği gönderildiği kaydedildi. Türkiye sınırının Suriye tarafından bekleyen Suriye vatandaşlarının acil gıda ihtiyaçlarının karşılanması için insani yardım amaçlı malzeme dağıtımına başlandığı aktarıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Suriye'den ülkemize yönelik nüfus hareketlerine ilişkin olarak Başkanlığımızın koordinasyonunda Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri, Dışişleri, Sağlık, Milli Eğitim, Tarım ve Köyişleri, Ulaştırma ve Maliye Bakanlıkları, Hatay Valiliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Gümrük Müsteşarlığı ve Kızılay ile yürütülen çalışmalar devam etmektedir. Ülkemize giriş yapan Suriye vatandaşları için, Yayladağı, Altınözü ve Reyhanlı İlçeleri ile Boynuyoğun köyü mera alanında geçici barınma amacıyla çadır, seyyar mutfak, banyo vb. üniteler kurulmuş; kimlik tespit çalışmaları yapılarak, geçici tanıtma karneleri düzenlenmiştir. İlgili kurum ve kuruluşlarımızca çadır kentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık ve diğer hizmetlerin verilmesine devam edilmektedir."

 

Türkiye giriş yapan ve kendi istekleri ülkelerine dönenlerin kayıtlarının Hatay Valiliği tarafından yapıldığı ifade edilen açıklamada, "Halen barınma merkezinde 10 bin 553 Suriye vatandaşı bulunmaktadır. 19 Haziran gece boyunca ülkemize giriş yapanlardan 146'si kendi istekleri ile ülkelerine dönmüş olup, ilave olarak 585 Suriye vatandaşı ülkemize kabul edilmiştir." denildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler