Türkiye'den Irak'a Son İkaz

The Washington Post'a konuşan uzmanlar, Türkiye'nin yakın zamanda kuzey Irak'ta askeri operasyongerçekleştirmesinin olası olduğunu belirtti.ABD'nin eski Ankara büyükelçisi Morton Abramowitz de Washington'dan, PKK'ya karşı eylem için Iraklı Kürtlere baskı

Türkiye'den Irak'a Son İkaz

The Washington Post'a konuşan uzmanlar, Türkiye'nin yakın zamanda kuzey Irak'ta askeri operasyongerçekleştirmesinin olası olduğunu belirtti.

ABD'nin eski Ankara büyükelçisi Morton Abramowitz de Washington'dan, PKK'ya karşı eylem için Iraklı Kürtlere baskı yapmasını istedi ve Kürtlerin buna yanaşmaması durumunda ABD'nin kendisinin harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Abramowitz, gazeteye açıklamasında, "Iraklı Kürtlerin harekete geçmesinin zamanı geldi. Eğer onlar yapmazsa, Amerikalıların bunu yapacağını umarım" dedi.

Gazetenin haberinde, ABD'nin Irak'tan sorumlu Merkez Komutanlığı Centcom'un, bölgede kendisiiçin yeni bir cephe açılmaması için Türkiye'den gelen PKK'ya karşı harekete geçilmesi çağrılarına aylardır direndiği anlatıldı. Haberde, aynı gazetenin köşe yazarı Robert Novak'ın, geçen hafta, ABD'nın terör örgütü liderlerine karşı kuzey Irak'ta Türkiye ile ortak gizli operasyon planladığını yazdığı hatırlatıldı.

Stratejik Tahminler adlı kuruluşun da bu konunun böyle basına sızmasıyla gizli operasyon ihtimalinin kalmadığı, ancak sızan haberin Iraklı Kürtler üzerinde PKK'ya karşı harekete geçme baskısını artıracağı değerlendirmesini yaptığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya