"Türkiye teröristlere destek veriyor"

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türk hükümetinin “teröristlere sağladığı destek nedeniyle Suriye’de halkın katledilmesinde doğrudan rolünün olduğu” iddiasında bulundu. Esad, İran merkezli Nassim Uluslararası Haber Ajansı ile yaptığı mülakat sırasında ül

"Türkiye teröristlere destek veriyor"

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türk hükümetinin “teröristlere sağladığı destek nedeniyle Suriye’de halkın katledilmesinde doğrudan rolünün olduğu” iddiasında bulundu. 

Esad, İran merkezli Nassim Uluslararası Haber Ajansı ile yaptığı mülakat sırasında ülkesinde durumun ciddileşmesinden yabancıların “müdahalesini” sorumlu tuttu. Ankara’ya ağır eleştirilerde de bulunan Esad, “Türk hükümeti, Suriyeli halkın katledilmesinde doğrudan rol oynuyor” dedi. 
 
Suriye’nin her zaman Türk halkıyla ilişkilerine önem verdiğini vurgulayan Esad, “Türk halkı, gelişmelerin adeta birinci gününden beri bize desteğini beyan etti ve medyaya, propaganda kampanyasına ve yapılan büyük harcamalara rağmen hiç bir zaman bu yoldan ayrılmadı diye konuştu.
 
İRAN'DAN DESTEK
 
İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in danışmanlarından Ali Ekber Velayeti, Esad’ın devrilmesinin Tahran’ın “kırmızı çizgisi” olduğunu söyledi. Velayeti, İran’ın görüşüne göre Esad’ın devrilmesinin İsrail’e karşı direniş hattının kırılması anlamına geldiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya