Türkiye operasyonu ortaya çıktı

Geçtiğimiz günlerde İsrail 'den beklenmedik bir Türkiye çıkışı gelmişti. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Amira Oron, Tel Aviv'in Türkiye ile ilişkilerine büyük önem verdiğini belirterek "'Türkiye ile ikili ilişkilerin eski haline dönmesini istiyoruz.Tü

Türkiye operasyonu ortaya çıktı

Geçtiğimiz günlerde İsrail 'den beklenmedik bir Türkiye çıkışı gelmişti. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Amira Oron, Tel Aviv'in Türkiye ile ilişkilerine büyük önem verdiğini belirterek "'Türkiye ile ikili ilişkilerin eski haline dönmesini istiyoruz.

Türkiye bölge istikrarı için önemli bir ülke'' ifadelerini kullanmıştı. Bu şaşırtan açıklamanın ardından, Türkiye'den özür dilememekte ısrar eden İsrail'in "ilişkileri onarma adına" bir hamle daha yaptığı iddia edildi.
 
İsrail merkezli Yeshiva World haber sitesi, Knesset üyesi Nissim Ze’ev’in başkanlığındaki bir heyetin pazar günü İstanbul’a gelerek Başbakan Erdoğan’ın “özel temsilcisi” olan eski bir Dışişleri Bakanı ile buluştuğunu öne sürdü.
 
Haberde “Ziyaret, İsrail Başbakanlık Bürosu'nun bilgisi dahilinde ve Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile yapıldı. Görüşme, birçok ticari ve diğer çıkarları paylaşan iki ülke arasındaki bağların onarılması için sahne arkasında devam eden çabaların bir parçası idi” denildi. Söz konusu gelişme İsrail'in "arayı yumuşatmak için gerçekleştirdiği bir operasyon" olarak yorumlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya