Türkiye İtalya'da Manşetlerde

İtalyan gazetelerinin bir bölümü, bugünkü sayılarında da Türkiye'ye ilişkin haberlerini ilk sayfadan duyurdular.İtalya'nın en önemli ekonomi gazetesi Il Sole 24 Ore, konuya ilişkin haber başlığında Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti'nin zaferini

Türkiye İtalya'da Manşetlerde

İtalyan gazetelerinin bir bölümü, bugünkü sayılarında da Türkiye'ye ilişkin haberlerini ilk sayfadan duyurdular.

İtalya'nın en önemli ekonomi gazetesi Il Sole 24 Ore, konuya ilişkin haber başlığında Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti'nin zaferinin piyasalar tarafından da sevinçle karşılandığını belirterek, "Piyasalarda Erdoğan Bayramı" dedi.

Bağımsızların Meclis'e girmeyi başarmalarını "Kürtlerin de bir sesi olacak" başlığıyla duyuran gazete, AB ülkelerindeki tepkiyiyse "Avrupa alkışladı, sonra yine anlaşmazlığa düştü" başlığıyla özetledi.

Alberto Negri'nin "Erdoğan ve yeni kapitalistler" başlığıyla ilk sayfadan yayımlanan yorum yazısındaysa AK Parti'nin başarısında Anadolu'daki iş adamlarının ekonomik performansının önemli rol oynadığına işaret edildi.

Il Sole 24 Ore, yazar Ahmet Altan'la yapılmış uzun bir söyleşiye de yer verdi. Türkiye'deki seçim sonucunu, "Laikler değil, askerler yenildi" diye yorumlayan Altan, "Hep ordu korkusuyla yaşadık. Ama iki Türkten biri artık ordunun siyasete karışmasını istemiyor" dedi.

Corriere della Sera gazetesi, "Erdoğan'ın yeni çehreleri: Laikler ve liberaller" başlıklı haberinde, AK Parti'de siyasi eğilimleri farklı simaların da yer aldığına işaret etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya