‘Türkiye isyancıları silahlandırsın’

 ABD’nin Cumhuriyetçi başkan adayı Mitt Romney, Evanjelik bir kuruluş olan İnanç ve Özgürlük Koalisyonu’nun Washington’daki toplantısına video konferansla katıldı, “Başkan olsaydım, Türkiye ve Suudi Arabistan gibi bölgedeki ABD’nin dostlarını Suriye’deki

‘Türkiye isyancıları silahlandırsın’

 

ABD’nin Cumhuriyetçi başkan adayı Mitt Romney, Evanjelik bir kuruluş olan İnanç ve Özgürlük Koalisyonu’nun Washington’daki toplantısına video konferansla katıldı, “Başkan olsaydım, Türkiye ve Suudi Arabistan gibi bölgedeki ABD’nin dostlarını Suriye’deki isyancılara silah sağlamaları yönünde teşvik ederek, Suriye konusunda liderlik gösterirdim” dedi.

 

Başkan Barack Obama’nın İsrail ve İran konusundaki yaklaşımlarına da tepki gösteren Cumhuriyetçi aday, Beyaz Saray’ın, İsrail’in İran’a saldırma olasılığından, İran’ın nükleer silah üretme olasılığına göre daha çok korktuğunu öne sürdü. Romney, “İsrail gibi müttefiklerimizle aramızda en ufak bir mesafe yokmuş gibi gösterirdim. Anlaşmazlıklarımız varsa, bilirsiniz, bunları kapalı kapılar ardında konuşabiliriz. Ama dünyaya, birbirine kolkola tutunmuş gibi gösterirsin” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler