Türkiye için şok iddia!

İngiliz The Times Gazetesi’ne konuşan Suriyeli bir muhalif Türkiye’nin, çatışmaların büyümesi halinde Suriye’nin hava üsleri ve cephaneliklerini vurabileceğini söyledi. İsminin açıklanmasını istemeyen Suriyeli muhalif Türkiye’nin bu yönde planları olduğun

Türkiye için şok iddia!

İngiliz The Times Gazetesi’ne konuşan Suriyeli bir muhalif Türkiye’nin, çatışmaların büyümesi halinde Suriye’nin hava üsleri ve cephaneliklerini vurabileceğini söyledi. İsminin açıklanmasını istemeyen Suriyeli muhalif Türkiye’nin bu yönde planları olduğunu belirtti. Türkiye’nin kaçan sivillerin korunması için hazırladığı tampon bölge planını gördüğünü de iddia eden Suriyeli muhalif “Muhalefet şimdi Libya’da yapıldığı gibi Suriye üzerinde de uçuşa yasak bölge ilan edilmesini, Türkiye ve Ürdün sınırlarında tampon bölge oluşturulmasını istiyor” dedi. 

Gazetenin haberinde Suudi Arabistan ve Katar’ın da Suriyelimuhaliflere silah almaları için para yardımı yapma konusunda anlaşmaya vardıkları belirtildi. Anlaşmaya varan Suudi Arabistan ve Katar yetkililerinin Arap Birliği’nin Kahire’deki toplantısından sonra Suriyelimuhaliflerle görüştüğü ifade edildi. Gazete Suriye’deki Beşar Esad yönetiminin ise protestoculara karşı İran ve Hizbullah’tan çok sayıda keskin nişancı getirdiğini yazdı. İddiaya göre; keskin nişancıların ücretleri İran’ın sağladığı gizli bir fondan ödeniyor.

 Bu arada Suriye güvenlik güçleri pazar günü şiddetli çatışmaların ardından çekildikleri başkent Şam’ın Duma bölgesine dün geri döndü. Sivil giyimli askerlerin sokaklarda muhalif aradığı ancak kayda değer bir direnişle karşılaşmadığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya