Türkiye düşman ülke olsun isteği!

Türkiye'nin, Mavi Marmara olayı nedeniyle özür dilemeyen İsrail'le diplomatik ilişkilerinin düzeyini düşüreceği yolundaki açıklamalara, İsrail hükümeti henüz resmen bir tepki vermezken, İsrail'deki koalisyon ve muhalefet milletvekillerinden farklı tepkile

Türkiye düşman ülke olsun isteği!

Türkiye'nin, Mavi Marmara olayı nedeniyle özür dilemeyen İsrail'le diplomatik ilişkilerinin düzeyini düşüreceği yolundaki açıklamalara, İsrail hükümeti henüz resmen bir tepki vermezken, İsrail'deki koalisyon ve muhalefet milletvekillerinden farklı tepkiler geldi.

Arap asıllı milletvekili Ahmed Tibi, "Kim cinayet işlerse hesabını vermesi gerekir" açıklaması yaparken, İsrail asıllı milletvekilleri ise kriz nedeniyle Türkiye'yi suçladı. Ulusal Birlik milletvekillerinden Michael Ben-Ari ise Türkiye'nin düşman ülke ilan edilmesini istedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarından sonra, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Ehud Barak'ın, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ile bir süre konuyu değerlendirmesine rağmen, Başbakanlıktan resmi bir açıklama yapılmadı. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ise halen resmi bir ziyaret için Moldova'da bulunuyor.

MUHALEFET HÜKÜMETE TEPKİLİ

İsrail basınına göre, Türkiye'nin kararlarının ardından, muhalefetteki Kadima partisi milletvekillerinden Otniel Schneller, İsrail'e, ilişkilerin düzeyinin düşürülmesine tepki verirken itidalli davranması çağrısında bulundu ve "Türkiye ile ilişkileri mümkün olduğunca sürdürmek çıkarımızadır" dedi.

TİBİ: "CİNAYET İŞLEYEN BEDELİNİ ÖDER"

İsrail Parlamentosunun Arap milletvekillerinden Ra'am Ta'al üyesi Ahmed Tibi ise kim bir cinayet işlerse bunun bedelini de ödeyeceğini vurguladı. Tibi, İsrail hükümetinin eninde sonunda özür dileyeceğini, bunun sadece bir zaman meselesi olduğunu kaydetti.

Zuabi, İsrail'in yeni bir sosyal düzen planlarken, bir taraftan da uyguladığı zulümlerin, işgal ve saldırganlığının ağır bir bedeli olacağını öngören yeni bir diplomatik politikayı düşünmesi gerektiğini ifade etti.

TÜRKİYE'YE AĞIR SUÇLAMA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Likud partisinden ve aynı zamanda Likud Grubu Başkanı Ze'ev Elkin ise, "Türkiye'nin İsrail vatandaşlarına her gün roket atan terör örgütlerine destek verdiğini" öne sürdü. Elkin, özür dilemesi ve sorumluluğu alması gereken tarafın Türkiye olduğunu da iddia etti.

"İSRAİL ASKERLER İÇİN TAZMİNAT İSTESİN"

Ulusal Birlik partisi milletvekillerinden Arye Eldad ise İsrail'in filo olayında yaralanan askerleri nedeniyle Türkiye'den tazminat talep etmesi gerektiğini savundu.

"TÜRKİYE DÜŞMAN ÜLKE İLAN EDİLSİN"

Ulusal Birlik milletvekillerinden Michael Ben-Ari ise, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'a, "Türkiye'yi düşman devlet olarak ilan etmesi" çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya