Türk Vekiller ihraç edildi oylar düştü

Hollanda'da, Türk kökenli iki milletvekilinin ihracıyla gündemin ön sırasına oturan iktidar ortağı İşçi Partisi’nin (PvdA), oy kaybına uğradığı bildirildi.Maurice De Hond adlı araştırma kurumu tarafından yapılan son ankette, parlamentonun alt kanadı Temsi

Türk Vekiller ihraç edildi oylar düştü

Hollanda'da, Türk kökenli iki milletvekilinin ihracıyla gündemin ön sırasına oturan iktidar ortağı İşçi Partisi’nin (PvdA), oy kaybına uğradığı bildirildi.

Maurice De Hond adlı araştırma kurumu tarafından yapılan son ankette, parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi’nde 38 sandalyeye sahip PvdA’nın şu anda seçim yapılması halinde sadece 11 milletvekili çıkarabileceği saptandı. Araştırmaya katılanların yüzde 51’i PvdA’nın koalisyondan ayrılmasını isterken, yüzde 52’lik kesim ise parti liderinin görevi bırakmasından yana.

Ankete göre, mecliste 41 milletvekilline sahip iktidarın büyük ortağı Liberal Parti (VVD) ise 23 sandalyeye geriledi. Araştırmada, aşırı sağcı Özgürlükler Partisi’nin (PVV) oy oranının ise arttığı kaydedildi. 12 milletvekili bulunan PVV’nin seçim yapılması halinde 28 üye kazanabilecek konuma yükseldiği belirtildi.

ÖZTÜRK VE KUZU MECLİSTE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEK

Bu arada geçen perşembe günü partileri tarafından ihraç edilen milletvekilleri Tunahan Kuzu ile Selçuk Öztürk’ün mecliste görev yapmaya devam edecekleri ve bu kapsamda yeni bir siyasi parti çalışması başlatacakları bildirildi.

Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk, aynı partiden Başbakan Yardımcılığı yapan Lodewijk Asscher’in, şeffaf olmadıklarını ileri sürdüğü bazı Türk kuruluşlarını ikinci kez araştırmaya tabii tutma isteğine karşı çıkmış, bu durum PvdA’da tartışmalara yol açmıştı. Eylül ayında olumlu çıkan ilk araştırmanın sonuçlarını yetersiz bulan Asscher, bu kuruluşların şeffaf olmamalarının entegrasyonu olumsuz etkilediğini, bu yüzden yakın takibe alınmalarını da istemişti.

Kuzu ve Öztürk ise bu tutumun adı geçen kuruluşları ötekileştirebileceğini belirterek başbakan yardımcısının uyum politikalarını eleştirmişti. Bahsi geçen kuruluşların kanunlar çerçevesinde faaliyet gösterdiğini belirten iki milletvekili, ikinci bir araştırmanın güvensizliğe yol açacağını dile getirmişti. Parti yönetiminin, tutumlarını değiştirmelerini istediği Kuzu ve Öztürk’ün geri adım atmaması üzerine ihraç kararı aldığı bildirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya