Türk üye ibadete karşı çıktı

Almanlar, Türk öğrencinin okulda namaz kılmasına izin verdi. Kilisenin de desteklediği karara, Eyalet Meclisi üyesi bir Türk karşı çıktı.Berlin İdare Mahkemesi, Diesterweg Gymnasium okuluna giden Yunus M. (16) adlı Türk öğrencinin okulda namaz kılmasına i

Türk üye ibadete karşı çıktı
Almanlar, Türk öğrencinin okulda namaz kılmasına izin verdi. Kilisenin de desteklediği karara, Eyalet Meclisi üyesi bir Türk karşı çıktı.Berlin İdare Mahkemesi, Diesterweg Gymnasium okuluna giden Yunus M. (16) adlı Türk öğrencinin okulda namaz kılmasına izin verdi. Kararı Berlin Katolik Kilisesi de desteklerken, Eyalet meclisi üyesi bir Türk, anlaşılması güç bir gerekçeyle karara karşı çıktı.

TÜRK ÜYE, İBADETE KARŞI ÇIKTI

Yeşiller Partisi Berlin Eyalet Meclisi üyesi Özcan Mutlu, ''kararın kendisini şaşkınlığa uğrattığını ve toplumdaki gerçeklere uzak olduğunu'' savunarak, ''Bu karar emsal teşkil, edebileceğinden uyuma zarar verir'' dedi. Berlin Katolik Kilisesi sözcüsü Stefan Förner ise kararın din özgürlüğünü güçlendirdiğini belirterek, ''Kararı memnuniyetle karşılıyoruz'' dedi. Protestan Kilisesi de kararı destekledi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler