"Türk hükümeti kanıtlamak zorundadır"

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, İstanbul'daki Taksim Gezi Parkı'nda başlayan olaylar hakkında "Türk hükümeti, Türkiye'nin modernleşmesini ciddiye aldığını kanıtlayabilir ve kanıtlamak zorundadır" dedi.Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapı

"Türk hükümeti kanıtlamak zorundadır"

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, İstanbul'daki Taksim Gezi Parkı'nda başlayan olaylar hakkında "Türk hükümeti, Türkiye'nin modernleşmesini ciddiye aldığını kanıtlayabilir ve kanıtlamak zorundadır" dedi.

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Westerwelle konuyla ilgili olarak, "Protestolar bize ve Türk hükümetine Türkiye'de artan bir şekilde bir sivil toplumun oluştuğunu göstermiştir" ifadesini kullandı.
 
Sivil toplumun sesini duyurmakta olduğunu ve haklarını talep ettiğini kaydeden Westerwelle, şöyle konuştu:
 
"Geldiğimiz noktada Türk hükümeti, Türkiye'nin modernleşmesini ciddiye aldığını kanıtlayabilir ve kanıtlamak zorundadır. Başarılı ve modern bir Türkiye sadece ekonomik dinamizmle parlamamalıdır. Aynı zamanda çoğulculuğu ve vatandaşlık haklarını da açıkça tanımalıdır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya