Türk genci karakolda öldü

Hollanda’nın Beverwijk şehrinde yaşayan Türk genci İhsan Gürz’ün (22) polis tarafından gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü karakolda öldüğü bildirildi. Ölen gencin babası Cengiz Gürz, 2 Temmuz günü evlerinin yakınlarındaki bir kafeteryaya giden oğlunun

Türk genci karakolda öldü

Hollanda’nın Beverwijk şehrinde yaşayan Türk genci İhsan Gürz’ün (22) polis tarafından gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü karakolda öldüğü bildirildi. Ölen gencin babası Cengiz Gürz, 2 Temmuz günü evlerinin yakınlarındaki bir kafeteryaya giden oğlunun, burada kafeterya sahibi tarafından çağrılan polislerce gözaltına alındığını ve karakola götürüldüğünü söyledi.

“Polisler kafeteryaya girdiğinde oğlum panikleyerek kaçmaya çalışmış” diyen baba Gürz, “O sırada oğlumun ellerine kelepçe vuruyorlar, ardından beş tane polis arabası geliyor. Orada döve döve polis arabasına bindiriyorlar, bunların hepsi kafeteryanın güvenlik kamerası tarafından kaydedilmiş” dedi. Oğlunun gece karakolda fenalaştığını ve çağrılan doktorun durumunun iyi olduğuna dair rapor verdiğini anlatan acılı baba, aynı gece ikinci kez fenalaşan oğlunun polisler tarafından ambulansla hastaneye götürüldüğünü, ancak hastaneye götürülürken öldüğünü söyledi.

Kamera kayıtlarına el kondu

“Oğlum hastaneye götürüldüğünde çoktan ölmüştü” diyen Gürz, hastanede ölmediği için kayıtlara isimsiz olarak geçtiğini aktardı. Morgda çocuğunun cesedini incelediğini kaydeden Gürz, “Elmacık kemiği kırılmış, kafatasında, dizlerinde ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri var. Kalbine de ayaklarıyla basmışlar bunu net gördüm, hepsinin fotoğraflarını da çektim. Ben de bir güvenlik görevlisi olarak bilgi sahibiyim. Polis hiç kimseyi suçu ne olursa olsun darp ederek öldüremez” diye konuştu. Araştırma ekibinin kafeteryanın güvenlik kamera kayıtlarına da el koyduğunu anlatan Cengiz Gürz, oğlu hastanede ölmediği için herhangi bir otopsi raporu da alamadıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler