Türk festivali büyük ilgi gördü

Başkent Washington'da, bu yıl ilk defa Washington Amerikan-Türk Derneği'nin (ATA-DC) öncülüğüyle ''Türk Kültürü Mirası Ayı'' kutlamaları yapıldı. Türk yemeklerinden sanatına, Türkiye'nin kendini hissettirdiği miras ayı, Washington'da bu yıl 10. yılına gir

Türk festivali büyük ilgi gördü

Başkent Washington'da, bu yıl ilk defa Washington Amerikan-Türk Derneği'nin (ATA-DC) öncülüğüyle ''Türk Kültürü Mirası Ayı'' kutlamaları yapıldı. Türk yemeklerinden sanatına, Türkiye'nin kendini hissettirdiği miras ayı, Washington'da bu yıl 10. yılına giren ''Türk Festivali'' ile sona erdi.

Özellikle Türk dansları ve yemekleri ile Türk kahvesine ilginin yüksek olduğu festivalde, 16 Türk restoranının hizmet verdiği yemek stantlarının önünde uzun kuyruklar oluştu. Yemeklerinin ardından ''Gezici Türk kahvesi evi''nde, Türk kahvesini yudumlayan Amerikalılar, kahve falı baktırmayı da ihmal etmedi.

Yeditepe Üniversitesi Folklor Kulübü'nün dans gösterileri ise başkentlileri adeta büyüledi.

 

Yeniçerilerden Sivas kangallarına

 

Festivalde, Yeniçerilerin kullandığı savaş aletleri ile kıyafetlerinin sergilendiği stantta Amerikalılar, Yeniçeri sisteminin nasıl oluşturulduğunu meraklı bakışlarla dinlediler.

Ohio eyaletinden gelen Sivas'ın kangal köpekleri, evcil hayvanlara çok düşkün Amerikalıların yoğun ilgisini çekerken, herkes kangalların fotoğrafını çekmek için birbiriyle yarıştı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya