Türk Büyüklelçiliği bahçesinde kriz

 Moskova’daki Kurtarıcı İsa Katedrali’nde rengarenk kostümler giyip, maske takarak şarkı söyleyerek eylem yapan Rus punk müzik grubu Pussy Riot’un, bugün görülen davası sonrası bir eylemci mahkemenin hemen karşısındaki Türkiye Büyükelçiliğinin duvarını çe

Türk Büyüklelçiliği bahçesinde kriz

 

Moskova’daki Kurtarıcı İsa Katedrali’nde rengarenk kostümler giyip, maske takarak şarkı söyleyerek eylem yapan Rus punk müzik grubu Pussy Riot’un, bugün görülen davası sonrası bir eylemci mahkemenin hemen karşısındaki Türkiye Büyükelçiliğinin duvarını çevreleyen tellere tırmanarak burada pankart açtı.

 

Moskova’daki Türkiye Büyükelçiliği’nin hemen karşısındaki mahkeme binasında görülen dava sırasında polis geniş güvenlik önlemi alıp sokağı trafiğe ve yayalara kapatmasına rağmen bir gösterici gurubun 2 yıl hapis cezası almasının açıklanması sonrası kararı protesto etmek için büyükelçilik duvarına tırmanarak bir skandala imza attı. Eylemcinin tellere tırmandığını fark eden Rus polisi, eylemciye elçilik topraklarına girmemesi için uyardıysa da genç kız polisi dinlemeyerek içeri atladı. Eylemciyi takip eden polis kısa süre içerisinde yakalayarak aynı yolla dışarı çıkarttı. Eylem Rus haber sitelerinde kısa sürede geniş yer buldu.

 

Hatırlanacağı üzere grup üyeleri katedralde sadece din adamlarının yaklaşabildiği sunağın yanı başında küfür ve argo ifadeler içeren şarkı söyleyerek, Rus Ortodoks Kilisesi’nden büyük tepki almıştı. Kilise tarafından ise bu eylemin inananlarla dalga geçtiği ve bunun dine hakaret olduğu açıklaması yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya