Türk bayrağına çirkin saldırı!

Libya'da Bingazi kentinin yanı sıra Tobruk ve Derne şehirlerinde de Türkiye karşıtı gösteriler düzenlendiği ve Türk bayraklarının yakıldığı bildiriliyor. BİNGAZİ'DE TÜRK KONSOLOSLUĞUNA SALDIRI Libya'nın Bigazi kentindeki Türk konsolosluğuna ve buraya demi

Türk bayrağına çirkin saldırı!

Libya'da Bingazi kentinin yanı sıra Tobruk ve Derne şehirlerinde de Türkiye karşıtı gösteriler düzenlendiği ve Türk bayraklarının yakıldığı bildiriliyor.

 

BİNGAZİ'DE TÜRK KONSOLOSLUĞUNA SALDIRI

Libya'nın Bigazi kentindeki Türk konsolosluğuna ve buraya demirleyen Türk yardım gemisine saldırı düzenlendi. Öğlen saatlerinde elleri bıçaklı bazı kişiler konsolosluğa gelerek bina girişindeki tabelaları söktü ve kapıları tekmeledi. Kızılay'a ait yardım gemisinin ise Bingazi limanına yanaştıktan sonra yükünü indirmesine izin verilmedi. Olaylar büyüyünce gemi limandan ayrılarak açıkta beklemeye başladı.

 

Bingazi'de bazı grupların Konsolosluk'ta asılı olan Türk bayrağını indirmek istediği; ancak daha çok siyasi isimlerin ise bu talebe karşı çıktıkları belirtiliyor. Konsolosluğun önünde hala bir grup slogan atarak beklemeye devam ediyor.

 

Göstericilerin sakinleşmesinin ardından da dışarıdan grubun sözcüsü olduğunu söyleyen bir kişi konsolosluğa gelerek Bingazi Başkonsolosu Ali Davutoğlu ile görüştü. Sözcü, kalabalığın içinde provokatörler olduğunu ve onları temizlediklerini ifade etti.

 

Öte yandan Bingazi kentinin yanı sıra Tobruk ve Derne şehirlerinde de Türkiye karşıtı gösteriler düzenlendiği ve Türk bayraklarının yakıldığı bildiriliyor.

 

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, geçtiğimiz hafta Londra'da "muhaliflerin silahlandırılmasına karşı olduklarına" dair açıklaması muhaliflerin tepkisini çekmişti. Bingazi'de Cuma günü Erdoğan protesto edilirken, dün de yine Erdoğan aleyhinde bir gösteri düzenlenmişti.

 

Bu sabah da 400 kişilik bir grup, Bingazi konsolosluğu önüne gelerek yine Erdoğan'ı protesto etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler