''TS'yi suçlayarak aklanamazsınız''

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın "Trabzonspor teşvik primi teklif etti" şeklindeki sözleri üzerine Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç sert tepki gösterdi.Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özge

''TS'yi suçlayarak aklanamazsınız''

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın "Trabzonspor teşvik primi teklif etti" şeklindeki sözleri üzerine Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç sert tepki gösterdi.

Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç; ''Şike davası kapsamında biri tutuklu diğeri tutuksuz yargılanan isimlerin savunmaları sırasında bu kişilerden bazılarının kendilerini kurtarmak için Trabzonspor'un şerefli tarihine mesnetsiz iftiralar atarak üzerlerindeki çamuru bulaştırmak istedikleri görülmektedir. Yargılanmaları süren bazı kulüp başkanlarının Trabzonspor'u teşvik primi vermekle suçlamaları kabul edilir bir şey değildir.'' diyerek, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Türk futbolunu derin bir kaosa sokan şike davası konusunda bazı sanıkların, haklarındaki iddialara cevap vermek yerine 'Trabzonspor'un teşvik primi teşebbüsünde bulunduğu' yönünde açıklama yapıyorlar. Oysa bu şahıslar kendilerine isnat edilen suçların delilleriyle ispatlamaları yerine, adeta kamuoyunu etkileyerek davanın seyrini farklı boyutlara çevirmek isteyerek Trabzonspor'u da olayın içine çekmek istiyorlar.

İlerleyen süreçte Trabzonspor'un suçsuzluğu ortaya çıktığı zaman bu kişilerin itham ve iftiralardan dolayı yüzleri kızarmayacak mı? Şike davasında yargılanan sanıklar 'çamur at yapışmazsa izi kalır' mantığı yerine 'yiğidi öldür ama hakkını ver' mantığıyla hareket etmeli. Kişi karşısındakini kendisi gibi görmemeli.''

BÖYLE SAÇMA SAPAN BİR İDDİA OLABİLİR Mİ?

Nurettin Özgenç, Trabzonspor'u ve başka kulüpleri de suçluymuş gibi gösterme gayretlerinin, ne onlara ne de takımlarına bir faydası olmayacağını da belirterek, ifadelerine şöyle devam etti:

''Bu yaklaşımınız sizi temize çıkarmaz, açıklamalarınız nefret duygularını artırmaktan başka hiç bir şeye yaramaz. Tertemiz bir maziye sahip şerefli tarihimize dil uzatarak mesnetsiz iftiralarla çamur bulaştırmanın size hiç bir faydası olmayacağı gibi son derece tehlikeli neticeler doğuracağını özellikle hatırlatmak isterim.

Adı iddianamede geçen bir futbolcunun ismi zikredilerek '...arkadaşlarına Trabzonspor tarafından 1 milyon dolar teşvik primi teklifi geldiğini ancak kimden geldiğini bilmediğini' söylemesi çamur atmak değildir de nedir? Ne demek teklif geldi ama kimden geldi bilmiyorum. Böyle saçma sapan bir iddia olabilir mi?''

Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, ''Her halükarda kazanmak için ne denli hırslı birileri olduğunuzu tahmin edebiliyorum. Ama başında bulunduğunuz takımların başarısının ötesinde topluma karşı önemli sorumluluklarınızın olduğunu da hatırlatmakta fayda var.'' diyerek, şöyle devam etti:

''Mahkeme önlerine otobüslerle taraftar taşımayla sizi destekleyenlere kötü örnek olmayınız. Bu tür açıklamalar kısır söylemlerdir kimseye faydası olmadığı gibi söyleyene de fayda sağlamaz. Temiz yöneticinin yapması gereken bataklıktan kurtulmak için başkalarına çamur atarak futbolumuzu daha da kirletmek değil, temize çıkması için gayret sarf etmesidir.

İddia sahibi hem iddiasını ispatlamakla mükelleftir hem de gündeme getirdiği konuyu topluma açıklamakla yükümlüdür. Elinizde bir bilgi veya belge varsa iftira atmayı kenara bırakın, elinizde ne varsa bunu mahkemeye sunun. Eğer iddialarınızın ispatı mümkün değilse iddialarınız boş ise yalancı ve müfteri olduğunuz herkes tarafından anlaşılacaktır.

Türkiyenin en güzide takımlarından biri olan Trabzonspor'u mesnetsiz bir şekilde hukuksuzlukla suçlayan ve kamuoyu nezdinde olumsuz itibar yaratmaya çalışan şahısların suçlarına ortak arama girişimleri kamuoyunun takdirinedir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya