Tsunami vurdu! Ölü sayısı artıyor

Endonezya'da meydana gelen tsunamide ölü sayısı artıyor.

Tsunami vurdu! Ölü sayısı artıyor

Endonezya'da, Sunda Boğazı'nda meydana gelen tsunamide  ölü sayısının 62'ye yükseldiği bildirildi.

Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho,  Sumatra ve Cava Adası arasında yer alan Sunda Boğazı'ndaki tsunamide, ölü  sayısının 62'ye yükseldiğini açıkladı. 584 yaralı ve 20 kişinin kayıp olduğu bilgisini paylaşan Nugroho,  Pandenglang bölgesindeki Banten'in, tsunamiden en çok etkilenen yer olduğunu  belirtirken, bölge genelinde 430 ev ve 9 otelin yanı sıra 10 teknenin zarar  gördüğü bilgisine ulaştıklarını kaydetti.  

Endonezya Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG) ise halka,  boğaz etrafındaki kıyı şeridinde faaliyette bulunulmaması uyarısı yaptı.

BMKG ayrıca, bölgedeki Anak Krakatau (Krakatau'nun Çocuğu)  Yanardağı'nda dün gece meydana gelen volkanik patlama sonrası su altında oluşan  toprak kaymasının tsunamiye neden olduğunun tahmin edildiğini bildirdi.  

Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor 

Tsunaminin etkilendiği bölgelerde geniş çaplı arama kurtarma  çalışmaları devam ederken, sahil şeridindeki birçok turistik alanın tsunamiden  olumsuz etkilenmesi nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

 Anak Krakatau Yanardağı'ndaki faaliyetlerin artması üzerine eylül  ayında, bölgede en yüksek ikinci seviyede alarm verilmişti.

28 Eylül'de Sulawesi Adası'ndaki Palu Körfezi'nde meydana gelen 7,5  büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunamide, 2 binden fazla kişi yaşamını  yitirirken, 1500'e yakın kişinin kayıp olduğu açıklanmıştı.

"Pasifik Ateş Çemberi" olarak adlandırılan, deprem ve volkan kuşağında  yer alan Endonezya'da, 26 Aralık 2004'te, 9,1 büyüklüğündeki deprem ve ardından  oluşan tsunami sonucunda bölgedeki diğer ülkeleri de kapsayan geniş bir alanda  230 bin kişi hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya