Tren trenle çarpıştı: Ölü sayısı 65

Hindistan’da meydana gelen tren kazasında ölü sayısı 65’e çıktı. Tren kazasında yetkililer sabotaj şüphesini gündeme getirdi. Ülkede Maocuların yoğunlukta olduğu Batı Bengal’in Batı Midnapore bölgesinde bir tren iki ray arasındaki bağlayıcı parça kırık ol

Tren trenle çarpıştı: Ölü sayısı 65

Hindistan’da meydana gelen tren kazasında ölü sayısı 65’e çıktı. Tren kazasında yetkililer sabotaj şüphesini gündeme getirdi. Ülkede Maocuların yoğunlukta olduğu Batı Bengal’in Batı Midnapore bölgesinde bir tren iki ray arasındaki bağlayıcı parça kırık olduğu için raydan çıktı ve karşı yönden gelen bir başka trenle çarpıştı.

 

Kazada raydan çıkan trende bir patlama yaşandığı da ifade ediliyor. İsyancılar, aralarında Batı Bengal’in de bulunduğu beş eyalette Cuma’dan Çarşamba’ya “kara hafta” törenleri düzenlenmesi ve yas tutulması çağrısı yaptı ancak yetkililer Maocuları suçlamak için henüz çok erken olduğu görüşünde.

 

Cuma sabah saatlerinde yaşanan olay sonrasında ölü sayısının artabileceği, en az 150 yolcunun yaralandığı bildiriliyor. BBC’nin Kalküta muhabiri Subir Bhaumik, kurtarma görevlilerinin henüz raydan çıkmış üç vagona ulaşamadığını, bu vagonlarda çok sayıda yolcunun mahsur kalmış olmasından endişe edildiğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler