Toprak kayması: 14 ölü,8 kayıp

Çin'in güneyindeki Guanxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde önceki gün meydana gelen toprak kaymasında kaybolan 22 işçiden 14'nün cesedine ulaşıldığı ve 8 kişiye de halen ulaşılamadığı bildirildi.Çin resmi Xinhua ajansındaki haberde, Guilin şehri yakınlarındaki Lu

Toprak kayması: 14 ölü,8 kayıp

Çin'in güneyindeki Guanxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde önceki gün meydana gelen toprak kaymasında kaybolan 22 işçiden 14'nün cesedine ulaşıldığı ve 8 kişiye de halen ulaşılamadığı bildirildi.

Çin resmi Xinhua ajansındaki haberde, Guilin şehri yakınlarındaki Luojiang köyünde önceki gün oluşan toprak kayması sonucu, dolayı taş ocağında çalışan 20'den fazla işçinin kaldığı 4 ayrı baraka toprak altında kalmıştı. Yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucu 14 işçinin cesedine ulaşıldığı belirtildi. Halen kayıp olan 8 işçi ile ilgili herhangi bir hayat belirtisi olmamasına rağmen kurtarma çalışmalarına aralıksız devam edildiği ifade edildi.

Geçen hafta sonundaki yağışlardan dolayı civardaki Zhunfeng köyünde 70 kişinin evlerini terk ettiği ve 130 turistin de bir köydeki pansiyonda mahsur kaldığı açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler