THY uçağında ’radyoaktif sızıntı'

Yeni Delhi’deki Indira Gandhi Havalimanı’nda THY’ye ait bir kargo uçağında radyoaktif sızıntı tespit edildi.İstanbul’dan kalktıktan sonra Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’deki Indira Gandhi Havalimanı’na inen THY’ye ait bir kargo uçağında radyoaktif sızın

THY uçağında ’radyoaktif sızıntı'

Yeni Delhi’deki Indira Gandhi Havalimanı’nda THY’ye ait bir kargo uçağında radyoaktif sızıntı tespit edildi.

İstanbul’dan kalktıktan sonra Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’deki Indira Gandhi Havalimanı’na inen THY’ye ait bir kargo uçağında radyoaktif sızıntı olduğu tespit edildi. Hintli yetkililer tıbbi malzemeler taşıyan kargodaki sızıntının ardından, bölgede güvenlik şeridi oluşturulduğunu açıkladı. Hindistan Atom Enerjisi Düzenleme Kurulu Başkan Yardımcısı R. Bhattacharya, sızıntının tıbbi bir sevkiyattan kaynaklandığını belirtti. Yetkili söz konusu radyoaktif maddenin üzerinin bir örtüyle kapatıldığını dile getirdi.

Söz konusu maddenin sodyum iyodür olduğu tahmin ediliyor. Uzmanlar sodyum iyodür 131 adlı maddenin nükleer tıp, hipotiroidi ve tiroid kanserlerinin tedavisinde kullanıldığını belirtiyor. Hintli yetkililer olayın ardından bölgeye atom enerjisi uzmanlarının sevkedildiğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya