Terör operasyonu: 2 kişi öldü

Belçika devlet televizyonu RTBF, Verviers kentinde terörle mücadele operasyonunda 2 kişinin öldüğünü ve 1 kişinin yaralandığını bildirdi. Görgü tanıkları, olay yerinde onlarca silah sesi ve patlamalar duyduğunu belirtiyor. Polisin bazı sokakları trafiğe k

Terör operasyonu: 2 kişi öldü

Belçika devlet televizyonu RTBF, Verviers kentinde terörle mücadele operasyonunda 2 kişinin öldüğünü ve 1 kişinin yaralandığını bildirdi. Görgü tanıkları, olay yerinde onlarca silah sesi ve patlamalar duyduğunu belirtiyor. Polisin bazı sokakları trafiğe kapatarak çevredeki evlerde yaşayanları tahliye ettiği gelen bilgiler arasında.

Skynews'ün ismini açıklamadığı polis kaynaklarına göre operasyon cihatçı bir örgüte yönelik olarak şüphe veya ihbar üzerine gerçekleştirildi.

Operasyonun olduğu kentte yoğun güvenlik önlemleri alınırken, çok sayda ambulansın da şehirde bekletildiği kaydedildi. Operasyonun sadece Verviers'de değil, başkent Brüksel başta olmak üzere diğer bazı şehirlerde de yapıldığı açıklandı.

Savcılık, Belçika genelinde radikal gruplara yönelik terör operasyonu kapsamında birçok kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Belçika televizyonlarının verdiği bilgiye göre operasyon 2 kişinin ölümüyle tamamlandı. Çok sayıda kişi de gözaltına alındı. Öte yandan Reuters'ın Belga Haber Ajansı'nı kaynak göstererek verdiği bilgiye göre ölü sayısı kesin değil ve polis operasyonu halen devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya