Tekne alabora oldu:20 öldü

kazanın Bihar eyaletinin başkenti Patna'ya 150 kilometre uzaklıkta Tekne alabora oldu:20 öldü

Tekne alabora oldu:20 öldü

Hindistan'ın kuzeyindeki Bihar eyaletinin Madhepura bölgesinde meydana gelen trajik bir olayda, sel sularından insanları kurtarmak üzere yola çıkan bir tekne alabora oldu ve bu kaza sonucunda 20 kişi hayatını kaybetti.

Kazanın, eyaletin başkenti Patna'ya yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta dün gece gerçekleştiği bildirildi.

Kazanın ardından acil kurtarma çalışmaları başlatıldı. 8 kişinin kendi çabalarıyla yüzerek kıyıya ulaştığı ve böylece hayatta kalmayı başardığı belirtildi. Ayrıca, olay yerine hızla intikal eden askeri ve sivil kurtarma ekipleri, 32 kişiyi daha kurtararak güvenli bölgelere taşıdı.

Kurtarma çalışmaları sırasında, bölgedeki zorlu hava koşulları ve sel sularının şiddeti, kurtarma ekipleri için ek zorluklar yarattı. Yetkililer, kazanın nedenine ilişkin soruşturma başlatırken, bölgedeki sel felaketinin etkileri ve altyapı eksiklikleri de gündeme geldi.

Bu olay, Hindistan'ın muson mevsiminde sıkça yaşadığı doğal afetlerin yarattığı riskleri ve acil durum yönetimi konusundaki zorlukları bir kez daha gözler önüne serdi. Yerel hükümet ve sivil toplum kuruluşları, benzer olayların önlenmesi ve etkili müdahale kapasitesinin artırılması için çalışmalarını yoğunlaştırma ihtiyacı hissediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya