Tecavüzcü başkan serbest mi!

Bloomberg televizyonunun haberine göre, bir kat görevlisi kadına cinsel saldırıyla suçlanan Strauss-Kahn'ın ev hapsine alınmasından 1,5 ay sonra, savcı şartlı ve kefalet karşılığı salıverilmesine onay verdi.AP de başkanın kelafeltsiz olarak serbest bırakı

Tecavüzcü başkan serbest mi!

Bloomberg televizyonunun haberine göre, bir kat görevlisi kadına cinsel saldırıyla suçlanan Strauss-Kahn'ın ev hapsine alınmasından 1,5 ay sonra, savcı şartlı ve kefalet karşılığı salıverilmesine onay verdi.

AP de başkanın kelafeltsiz olarak serbest bırakılacağını duyurdu.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ı tecavüz ve cinsel saldırıyla suçlayan kat görevlisi kadının uyuşturucu kaçakçılığı ve para aklamayla bağlantılı olduğundan kuşkulanıldığını yazan New York Times gazetesi de, Strauss-Kahn'ın yargılandığı davanın tehlikede olduğunu bildirmişti.

ABD'nin etkili gazetesinde yer alan habere göre, IMF'nin eski patronu ile Manhattan'daki Sofitel otelinin Gineli kat görevlisi arasında cinsel ilişki olduğuna dair şüphe bulunmazken, soruşturmayı yürüten yetkililer, tecavüz girişiminin kurbanının geçmişiyle ilgili birçok konuda yalan söylediğini düşünüyorlar.

Davacı Gineli kadının Mamadu isimli erkek kardeşi ise, inanılırlığı sorgulanan kızkardeşinin bir iftira kampanyasının kurbanı olduğunu söyledi.

IMF'nin eski patronu bugün New York'ta yeniden mahkemeye çıkacak.

Kadın yalan mı söylüyor?

Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sarkozy'nin rakibi olacaktı, ama Manhattan'da kaldığı Sofitel Oteli'nin 2806 numaralı odasında yaşananlar paranın patronunun koltuğundan etti.

IMF eski Başkanı otelin temizlik görevlisine tecavüz girişiminde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı, kefaletle serbest bırakılıp, ev hapsine alındı.

32 yaşındaki Gineli göçmen mağdur kadının ifadesini önce inandırıcı bulan iddia makamı "Söyledikleri tutarsız" diyor.

Savcılığa göre kadının ifadesinde kara dilekler var. Yani otelin temizlik görevlisi yalan söylüyor.

Savcılığın edindiği bilgiye göre, bir ülkeye sağınmacı başvurusu olan kadının uyuşturucu satmak ve para aklamak gibi suçlarla bağlantısı bulunuyor.

Ortada otel görevlisinin olaydan sonraki 24 saat içinde bir mahkumla yaptığı telefon görüşmesi de var.

Kaydedilen o görüşmede kadının, Kahn'a yönelik suçlamalardan nasıl bir çıkar sağlanabileceği konusunu görüştüğü belirtiliyor.

Hatta iddiaya göre, 180 kilogram uyuşturucu bulundurduğu için tutuklanan o adam, son iki yıl içinde otel çalışanının banka hesabına 100 bin dolar kadar para aktaran kişiler arasında.

Kahn'ın avukatları bu tutarsızlıkları gerekçe göstererek, kefalet koşullarında bir hafifletme talep edecek.

Temizlik görevlisinin ifadesindeki kara delikler kapanmazsa Kahn hakkındaki dava düşebilir ve skandalla IMF'deki görevini bırakmak zorunda kalan Kahn'a, Elize Sarayı için yarışa kaldığı yerden devam etme yolu da açılabilir.

Kahn suçlamayı reddetti

Temizlik görevlisinin üniformasında Kahn'a ait sperm bulunmuştu. Kahn iddiaları reddediyor.

Avukatları, "Cinsel taviz ya da tecavüz girişimi yok, iki tarafın da rızasının olduğu bir cinsel ilişki var" diyor.

Gelinen son nokta, Strauss Kahn'a yönelik suçlamaların, Fransız siyasetçiye seçim yarışında düzenlenen bir komplo olduğu iddialarını güçlendirir nitelikte.

Dava düşmez, Strauss Kahn suçlu bulunursa 25 yıla kadar hapis cezası istenebilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya