''Tecavüz Tanrı’nın takdiridir''

 ABD’de kürtaj tartışmaları Cumhuriyetçi Parti’den bir senatörün ‘tecavüz Tanrı’nın takdiridir’ sözleri ile alevlendi Indiana eyaletinden senatör adayı Cumhuriyetçi Richard Mourdock, 6 Kasım seçimlerine günler kala partinin adayı Mitt Romney’yi zor durumd

''Tecavüz Tanrı’nın takdiridir''

 

ABD’de kürtaj tartışmaları Cumhuriyetçi Parti’den bir senatörün ‘tecavüz Tanrı’nın takdiridir’ sözleri ile alevlendi
 
Indiana eyaletinden senatör adayı Cumhuriyetçi Richard Mourdock, 6 Kasım seçimlerine günler kala partinin adayı Mitt Romney’yi zor durumda bırakacak açıklamalarda bulundu. Katıldığı bir televizyon programında sunucunun ‘tecavüz durumunda kürtaj hakkında ne düşündüğünü’ sorması üzerine Mourdock şu cevabı verdi: “Yaşam Tanrı tarafından verilmiş bir ödüldür. Bence, yaşam tecavüz gibi korkunç bir olayla başlasa bile bu Tanrı’nın olmasını takdir ettiği bir şeydir.”
 
İkinci dönem için yarışan ABD Başkanı Barack Obama’nın kampanyasından yapılan açıklamada ise Mourdock’ın açıklamaları ‘çirkin’ olarak tanımlandı. Kadın seçmenlerin kilit öneme sahip olduğu seçimler öncesinde, kampanyasının ilk günlerinde kürtaj karşıtlığıyla gündeme gelen Romney daha sonra seçilmesi durumunda kürtajı yasaklamayı düşünmediğini açıklamıştı.
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler