Suriye'ye Rusya şoku

RUSYA’daki Vedomosti gazetesi, Rusya askeri güvenlik sanayii kaynaklarına dayanarak, Moskova’nın Suriye ile yaptığı S-300 füzeleri ile ilgili anlaşmayı askıya aldığını bildirdi. Haberde Suriye’ye bu füzenin satış ve teslimatının durdurulmasının ’yukarıdan

Suriye'ye Rusya şoku

RUSYA’daki Vedomosti gazetesi, Rusya askeri güvenlik sanayii kaynaklarına dayanarak, Moskova’nın Suriye ile yaptığı S-300 füzeleri ile ilgili anlaşmayı askıya aldığını bildirdi. Haberde Suriye’ye bu füzenin satış ve teslimatının durdurulmasının ’yukarıdan gelen bir emirden’ kaynaklandığı belirtildi.

Vedomosti haberinde Amerika ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok batı ülkesi iç savaşın devam ettiği Suriye’ye silah satılmasına karşı çıktığını hatırlattı. Gazete, Rusya’nın böyle bir karar almasına Beşar Esad yönetimindeki Suriye’ye S-300 füzelerini vererek, batılı ülkelerle olan ilişkilerinin kötüye gitmesine engel olmak olarak yorumladı. Haberde ayrıca Rusya’nın 2010 yılında da buna benzer bir şekilde İran’a yaptığı S-300 füze satış ve teslimatını durdurduğu hatırlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya