Suriye'ye Müdahale Sinyali

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin siyasi danışmanı Seyf Abdulfettah, Mısır hükümetinin, Suriye krizine son vermek için Arap ülkelerinin askeri müdahalede bulunması yönünde Katar'ın gündeme getirdiği öneri üzerinde çalıştığını, Katar ve Türkiye ile ko

Suriye'ye Müdahale Sinyali

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin siyasi danışmanı Seyf Abdulfettah, Mısır hükümetinin, Suriye krizine son vermek için Arap ülkelerinin askeri müdahalede bulunması yönünde Katar'ın gündeme getirdiği öneri üzerinde çalıştığını, Katar ve Türkiye ile konuyla ilgili görüşmelerinin devam edeceğini açıkladı.

"MÜDAHELEYE HAZIRIZ AMA..."
Abdulfettah yaptığı açıklamada, "yabancı bir müdahale"ye gerekçe kılınmaması şartıyla Mısır'ın da Suriye'ye yönelik bir Arap ülkeleri müdahalesine katılmaya hazır olduğunu söyledi.
 
Suriye'ye "yabancı müdahale"ye kesinlikle karşı olduklarını dile getiren Abdulfettah, Arap ülkelerinin muhtemel müdahalesinin sınır ve hedeflerinin ise önceden açıkça belirlenmiş olması gerektiğini ifade etti.
 
TÜRKİYE'DEN DESTEK İSTEYECEK
Önümüzdeki günlerde Mısır ile Katar arasında bazı görüşmelerin gerçekleşeceğini söyleyen Abdulfettah, Kahire'nin "Arap askeri müdahalesi" konusunda Türkiye'den destek isteyeceğine işaret ederek, Cumhurbaşkanı Mursi'nin Ankara'da Türk yetkililer ile yapacağı görüşmelerde bu konunun da gündeme gelebileceğini kaydetti.
 
ABD'nin New York kentinde yapılması planlanan ancak daha sonra ertelen "Dörtlü Suriye Temas Grubu Toplantısı"yla ilgili de açıklamada bulanan Abdulfettah, "Toplantı ertelendi. Ancak şimdiden girişimin başarısız olduğunu söylemek için çok erken. Dört ülke aralarında ikili görüşmeler de yapabilir. Görüşmelerde anlaşma sağlanabilmesi için, Suriye'deki akan kanın durdurulması üzerinde yoğunlaşılacağını düşünüyorum" dedi.
 
KATAR'IN ÖNERİSİ
Katar Emiri Hamad Bin Halife El-Sani, New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Suriye'ye Arap ülkelerinin askeri müdahalede bulunmasından söz etmişti.
 
Sani, "Arap ülkelerinin kendi ulusal, insani, siyasi ve askeri sorumlulukları gereği müdahalede bulunması ve Suriye'de dökülen kanı durdurması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler