Suriye'liler Türkiye'ye akın ediyor

Suriye'deki olaylardan kaçan ve aralarında 52 askerin de olduğu toplam 722 Suriyeli Türkiye'ye sığındı. Gelenlerden 10'unun yaralı olduğu öğrenildi.Ülkelerindeki olaylardan kaçan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeliler zorlu bir yolculuğun

Suriye'liler Türkiye'ye akın ediyor

Suriye'deki olaylardan kaçan ve aralarında 52 askerin de olduğu toplam 722 Suriyeli Türkiye'ye sığındı. Gelenlerden 10'unun yaralı olduğu öğrenildi.

Ülkelerindeki olaylardan kaçan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeliler zorlu bir yolculuğun ardından Türkiye sınırına geliyor.

Suriye'nin Halep ve İdlip kentlerine bağlı köylerde çıkan çatışmaların ardından Türkiye'ye kaçışları süren Suriyeliler, uzun ve yorucu bir yolculuğun ardından Türkiye'ye geçiş yapan Suriyeliler, hayatta kalmanın mutluluğunu yaşıyor.

Son olarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köylerinde sınıra gelen 722 Suriyeli, güvenlik önlemleri altında sınırdan minibüslerle alınarak Reyhanlı Hac Konaklama Tesisleri'ne getirildi.

Grupta bulunan aralarında 2 albay, 1 yüzbaşı, 1 binbaşının da bulunduğu 52 asker ve aileleri Apaydın Kampı'na, diğer Suriyeliler ise Kahramanmaraş'a gönderildi.

Suriye'nin Halep ve İdlip kentlerine bağlı köylerde çıkan çatışmalarda silahla yaralandığı belirtilen 10 Suriyeli ise Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya