Suriye'den Türkiye'ye füze tehdidi

  İSRAİL basını Şam yönetiminin, Türkiye’yi muhaliflere silah sağlamakla suçladığını, yardımın devam etmesi halinde de PKK kartını oynama tehdidinde bulunduğunu yazdı. İsrail istihbaratına yakınlığı ile bilinen Debka internet sitesi, Suriye Devlet Başkanı

Suriye'den Türkiye'ye füze tehdidi

 

 İSRAİL basını Şam yönetiminin, Türkiye’yi muhaliflere silah sağlamakla suçladığını, yardımın devam etmesi halinde de PKK kartını oynama tehdidinde bulunduğunu yazdı. İsrail istihbaratına yakınlığı ile bilinen Debka internet sitesi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, muhaliflere verilen FIM-92 Stinger uçaksavar füzelerinden Türkiye’yi sorumlu tuttuğunu, silah sevkıyatının sürmesi durumunda, 2 bin 500 PKK militanını silahlandıracağını öne sürdü.

 

ANKARA: SAVAŞ NEDENİ

 

Esad’ın aracılarla Ankara’ya ilettiği mesajında, Türkiye’nin silah yardımını kesmemesi halinde sınırdaki PKK militanlarına, Türk savaş uçakları ve helikopterlerine karşı kullanılmak üzere Rus yapımı SA-8 uçaksavar füzelerinden vereceğini söylediği belirtildi.

 

 

Haberde Ankara’nın mesaja cevaben, böyle bir hamlede bulunulması halinde bunun savaş anlamına geleceği uyarısında bulunduğu kaydedildi.

 

Haberde ABD ve müttefik ülkelerin, Esad rejiminin muhaliflere karşı kimyasal silah kullanma ihtimali üzerine hazırlık yaptığı da ifade edildi. Debka Ürdün ve Türkiye’deki üslerde konuşlanan Amerikan özel birliklerinin kimyasal/biyolojik silah tehdidine karşı hazırlık yaptığını da belirtti. Debka, Suriye’nin kitle imha silahı stoklarının havadan imha edilmesi seçeneğinin, saldırının yaratacağı çevre felaketi nedeniyle gözardı edildiğini, buna karşın silahların kontrol altına alınması için gereken kara gücünün ise 60 bin asker olarak hesaplandığını yazdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler