Suriye'den kamikaze atağı!

Askeri müdahaleye hazırlık yapan Suriye yönetiminin olağanüstü önlemler aldığı bildirildi. Rus ajansı İtar-Tass’a göre Beşar Esad, insansız hava aracı (İHA) saldırısıyla vurulmaktan endişeli. İngiltere’nin saygın gazetesi Guardian ise Suriye Hava Kuvvetle

Suriye'den kamikaze atağı!

Askeri müdahaleye hazırlık yapan Suriye yönetiminin olağanüstü önlemler aldığı bildirildi. Rus ajansı İtar-Tass’a göre Beşar Esad, insansız hava aracı (İHA) saldırısıyla vurulmaktan endişeli. İngiltere’nin saygın gazetesi Guardian ise Suriye Hava Kuvvetleri’nden bir yetkiliye dayandırdığı haberinde Esad’ın 13 pilottan oluşan “kamikaze timi” kurduğunu belirtti.

MAHKÛMLAR CANLI KALKAN

Şam’daki askeri binaların tahliye edilmesinin ardından ağır silahlar da başkent dışına nakledilmeye başladı. Birçok komutanlık okullara ya da yer altı sığınaklarına taşındı. Birleşik Arap Emirlikleri merkezli haber sitesi The National’a göre Suriyeli yetkililer, hedef olacağı düşünülen askeri tesislere, hapishanelerde tutulan mahkûmları yerleştirdi. Rejim yanlısı sitelerde halka da “canlı kalkan” olma çağrısı yapıldı.

AKDENİZ’E 4 GEMİ DAHA

Batı ve Rusya, Akdeniz’deki askeri güçlerini artırmayı sürdürüyor. ABD, füze atabilen USS Stout ile bölgedeki muhrip sayısını 5’e çıkardı. Fransa, donanmasının en güçlü fırkateyni olan Şövalye Paul’u Suriye açıklarına gönderdi. İngiltere de Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki üssüne 6 adet RAF Typhoon tipi avcı uçağı daha konuşlandırdı. Rusya ise biri denizaltı avcısı iki savaş gemisini sevketti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya