Suriye'de kritik gelişme

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Suriye'de Rus Savunma Bakanlığı'na ait Tartus askeri deniz üssünde hiçbir Rus askerinin bulunmadığını açıkladı. El Hayat gazetesine konuşan Bogdanov, "Bugün Rusya Savunma Bakanlığı'nın Suriye'de hiçbir ele

Suriye'de kritik gelişme
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Suriye'de Rus Savunma Bakanlığı'na ait Tartus askeri deniz üssünde hiçbir Rus askerinin bulunmadığını açıkladı. El Hayat gazetesine konuşan Bogdanov, "Bugün Rusya Savunma Bakanlığı'nın Suriye'de hiçbir elemanı yok. Tartus üssü stratejik veya askeri önem taşımamakta." dedi.
 
El Hayat'ın haberine atıfta bulunan Rus Vedomosti gazetesi de konuyu araştırdı. Vedomosti'ye konuşan Rusya Savunma Bakanlığı kaynağı, haberi doğruladı. Kaynak, "Tartus'da şu anda Savunma Bakanlığı'na ait hiç bir asker ve sivil personel bulunmuyor. Suriye ordusu birliklerinde de Rus askeri danışmanlar yok." şeklinde konuştu.
 
Askeri kaynağa göre, Suriye'den askeri personelin çıkartılmasına ilişkin karar, iç savaş koşullarındaki tehlikeye sebebiyle alındı.
 
Vedomosti'ye göre, Savunma Bakanlığı Nisan ayından itibaren Rus savaş gemilerinin Tartus limanına doğru hareket edeceğini de doğrulamadı. Gazetenin askeri kaynağına göre, şuanda Akdeniz bölgesinde Rusya'nın 16 savaş gemisi bulunuyor ve bu gemiler Tartus'a girmeyi de planlamıyor.
 
Vedomosti'ye konuşan Bilimler Akademisi Uluslar arası İlişkiler ve Dünya Ekonomisi Enstitüsü uzmanı Vladimir Yevseyev ise Rus sivil askeri teknik uzmanlarının Suriye ordusunda görev yapmaya devam ettiğini iddia etti. Yevseyev, "Üstelik oraya S-300 füze sistemleri gönderilirse, bu durumda Rus teknik uzmanlara çok iş düşecek." ifadelerini kullandı.
 
Vedomosti, Rusya'nın askeri uçak ve gemilerinin Güney Kıbrıs Rum kesiminde bulunan üs ve limanlardan yararlanabileceğini de hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya