Suriyede Klor gazlı bomba atıldı

Suriye ordusunun İdlib kentine "klor gazlı" olduğu iddia edilen bombalarla düzendiği saldırıda 1 bebeğin öldüğü, çok sayıda kişinin gazdan etkilendiği bildirildi.Sivil savunma ekipleri basın sorumlusu Muti Celal "Helikopterle Neyrab beldesine klor gazlı b

Suriyede Klor gazlı bomba atıldı

Suriye ordusunun İdlib kentine "klor gazlı" olduğu iddia edilen bombalarla düzendiği saldırıda 1 bebeğin öldüğü, çok sayıda kişinin gazdan etkilendiği bildirildi.

Sivil savunma ekipleri basın sorumlusu Muti Celal "Helikopterle Neyrab beldesine klor gazlı bomba atıldığı haberini aldık. Ekiplerimiz hemen bölgeye yönlendirildi. Gazdan etkilenen kişileri İdlib'in doğusundaki sahra hastanesine naklettik" dedi.

Celal, 10 çocuğun gazdan etkilendiğini ve hastaneye götürüldüğü sırada bir bebeğin hayatını kaybettiğini söyledi.

İdlib'e bağlı Serakib ilçesindeki sivil savunma ekibinden Leys el-Faris de Suriye ordusuna ait bir helikopterin kentin doğu mahallesine "klor gazı içeren" iki bomba attığını, 70'den fazla kişinin de gazdan etkilendiğini ifade etti.

Faris, gazdan etkilenenler arasında en fazla çocukların bulunduğunu kaydetti.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Halid Hoca perşembe günü yaptığı açıklamada, BMGK'nın kimyasal silahları yasaklayan kararına rağmen rejimin klor gazı kullanmaya devam ettiğini ve BMGK'nın bu konuda adım atması gerektiğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler