Suriye'de kanlı saldırı

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejime bağlı güçlerin sabahtan bu yana yönetim karşıtlarına yönelik hava ve karadan gerçekleştirdiği saldırılarda Şam'ın banliyölerinde 52, Halep'te 22, İdlib'De 15, Deyru'z Zor'da 14, Dera'da 10, Humus'ta 4, Haseke, Ra

Suriye'de kanlı saldırı
Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejime bağlı güçlerin sabahtan bu yana yönetim karşıtlarına yönelik hava ve karadan gerçekleştirdiği saldırılarda Şam'ın banliyölerinde 52, Halep'te 22, İdlib'De 15, Deyru'z Zor'da 14, Dera'da 10, Humus'ta 4, Haseke, Rakka ve Hama'da 3'er olmak üzere 126 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.
 
Bu arada, Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile düzenli ordu arasında Halep'te Minig Askeri Havaalanı etrafında şiddetli çatışmaların yaşandığını aktardı.
 
Halep'te birçok yerleşim biriminin rejim tarafından bombalandığını bildiren LCC, ÖSO'nun İdlib kent girişinde rejime ait önemli bir askeri noktayı ele geçirdiğini belirti.
 
LCC, Başta başkent Şam'ın banliyöleri olmak üzere birçok kentte Esed ordusuyla silahlı muhlaifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade etti.
 
Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya