Suriye'de Kan Durmuyor: 31 Ölü

 Operasyonların iki aydır devam ettiği Humus kentinde güvenlik güçlerinin çevreye rastgele açtığı ateşte 11 kişinin öldüğünü kaydeden Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkede olayların ilk başladığı güneydeki Dera'da 10, muhaliflerin merkezi konumunda o

Suriye'de Kan Durmuyor: 31 Ölü

 

Operasyonların iki aydır devam ettiği Humus kentinde güvenlik güçlerinin çevreye rastgele açtığı ateşte 11 kişinin öldüğünü kaydeden Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkede olayların ilk başladığı güneydeki Dera'da 10, muhaliflerin merkezi konumunda olan ve kuzeyde yer alan İdlib kentinde 6, Hama ve Şam'da da ikişer kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

 

Ordunun İdlib ve çevresinde düzenlediği baskınlarda ağır silahlar kallandığını, çok sayıda kişinin yaralandığını ve askerlerin onlarca evi yaktığını ifade eden yerel aktivistler, savaş uçaklarının Berse beldesi üzerine uçuş yaptığını da vurguladı.

 

Dera'da tank ateşi açıldığını, kentten dumanların yükseldiğini anlatan aktivistler, Humus'un Hamidiye köyüne havan topu düştüğünü, çok sayıda yaralının olduğunu ve bunların tahliyesinin güçlükle sürdüğünü söyledi.

 

Aktivistler, Hama askeri havaalanında 50 askerin teçhizatlarıyla ayrılması esnasında nizami orduyla çatışma çıktığını ve grubun Özgür Suriye Ordusuna katıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya