Suriye'de İstanbullular Bölüğü

 Özgür Suriye Ordusu, Suriye'deki en büyük muhalif silahlı grup olup, büyük bir çoğunluğunu, Beşşar Esed'e bağlı Suriye Ordusu'nu bırakan asker ve subaylar oluşturmaktadır. ÖSO, Esed'e bağlı Suriye Ordusu personelini mevcut görev yerlerini bırakarak, yaşa

Suriye'de İstanbullular Bölüğü

 

Özgür Suriye Ordusu, Suriye'deki en büyük muhalif silahlı grup olup, büyük bir çoğunluğunu, Beşşar Esed'e bağlı Suriye Ordusu'nu bırakan asker ve subaylar oluşturmaktadır.

 

ÖSO, Esed'e bağlı Suriye Ordusu personelini mevcut görev yerlerini bırakarak, yaşanan katliama son vermek için kendilerine katılmaya davet ediyor.

 

Beşşar Esed'in katliamlarını durdurmak için kurulan Özgür Suriye Ordusu, muhalif Suriyelilerin tek umudu olup, ülke tarafından büyük destek görmektedir.

 

EN DİKKAT ÇEKİCİ BÖLÜK; ÖZGÜR İSTANBULLULAR

 

Hama'da yeni oluşturulan Eb El-Haris Tugayı, birçok bölüğün katılımıyla Özgür Suriye Ordusu'na katıldığını ilan etti. Bölüklerden birinin adının Ahrar İstanbul yani "Özgür İstanbullular" olması dikkat çekti.

 

Eb El-Haris Tugayı'nda Suriye ordusu'ndan ayrılan subay ve askerlerin yanı sıra sivil 'Gönüllü mücahitler' de yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya