Suriye'de Cuma öncesi olaylar

Suriye'de yönetim karşıtlarının Cuma namazı sonrası yapacakları gösterileri engellemek isteyen güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 11 kişi öldü.Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) ve Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Cuma namazı sonrası yapılacak göst

Suriye'de Cuma öncesi olaylar

Suriye'de yönetim karşıtlarının Cuma namazı sonrası yapacakları gösterileri engellemek isteyen güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 11 kişi öldü.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) ve Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Cuma namazı sonrası yapılacak gösterileri engellemek isteyen Suriye güvenlik güçlerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik operasyon ve gösterilerde silah kullandıklarını açıkladı. Hama'da bir araca açılan ateş sonucu 3, Halep'te 3, Deyr ez-Zor'da 2, Şam kırsalında 1 ve Humus'ta Filistin uyruklu 2 sivilin öldürüldüğünü bildirildi.

SRGC, ayrıca Dera'nın Casim beldesinde birçok evin Şebbiha güçleri tarafından ateşe verildiğini ve 30 kişinin yaralandığını kaydetti.

Şam Haber Ağı (SNN) da Şam'ın Meydan Mahallesi'nde Şebbiha güçlerinin halkın sokağa çıkmasını engellemek için rastgele ateş açtığını duyurdu. SNN, Banyas şehrinin büyük bir patlama ile sarsıldığını, İdlib'in Bara ve Numan beldelerinde askeri operasyonların ağır bombardıman eşliğinde devam ettiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler