Suriye;"Asarızı keserizi bırakın..."

Hatay'daki patlamadan sonra Suriye ile Türkiye arasındaki ipler daha da gerildi. Cumhuriyet tarihin en büyük patlaması sonrasında feci can kayıplarının yanı sıra büyük ölçüde maddi hasar oluştu. Başbakan Erdoğan bugün ki grup toplantısında 'bunun hesabını

Suriye;"Asarızı keserizi bırakın..."
Hatay'daki patlamadan sonra Suriye ile Türkiye arasındaki ipler daha da gerildi. Cumhuriyet tarihin en büyük patlaması sonrasında feci can kayıplarının yanı sıra büyük ölçüde maddi hasar oluştu. Başbakan Erdoğan bugün ki grup toplantısında 'bunun hesabını soracak gücümüz var, misliyle ödeteceğiz.' dedi.
 
Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil ise, Türkiye'nin içten zayıfladığını ve Suriye ile savaşa kalkışacak durumda olmadığını söyledi.
 
Rusya'nın resmi haber ajansı RIA Novosti'nin haberine göre Cemil, "Türkiye Suriye'ye savaş açabilir mi?" sorusuna yanıt olarak, "Türkiye, Suriye ile savaşacak durumda değil" dedi.
 
Suriye Başbakan Yardımcısı, "Türkiye yönetiminin 'Asarız keseriz' türünden çıkışları Türk halkına yönelik değildir. Suriye'de eli silahlı militanların moralini yükseltme amacı taşıyor. Türkiye 30 yıldan beri zaten kendi içinde bir savaş veriyor. Çok yakında Türkiye'de sosyal ve etnik gerginlikler benzer yeni iç savaşlar da çıkarabilir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya