Suriye uçağı Türk sınırını vurdu

Suriye'de Esed güçlerine ait savaş uçağı, Türkiye sınırına 15 kilometre mesafedeki Iral Köyü ve çevresindeki yerleşim yerlerini vurdu. Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Türkmen askerlerin ailelerinin yaşadığı bölgeyi hedef alan saldırıda, AA Foto Muhabiri Cem

Suriye uçağı Türk sınırını vurdu

Suriye'de Esed güçlerine ait savaş uçağı, Türkiye sınırına 15 kilometre mesafedeki Iral Köyü ve çevresindeki yerleşim yerlerini vurdu. 

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Türkmen askerlerin ailelerinin yaşadığı bölgeyi hedef alan saldırıda, AA Foto Muhabiri Cem Özdel de büyük tehlike atlattı. 

Azez kenti yakınlarındaki Iral Köyü ve çevresine düzenlenen bombalı saldırıda bazı binalar hasar görürken, bazı vatandaşlar da yaralandı.

AA Foto Muhabiri Özdel: Ağır silahlarla ateş açıldı

Saldırı sırasında köyde bulunan AA Foto Muhabiri Cem Özdel, saldırıdan yara almadan kurtuldu. Özdel, ''Bir anda uçağın sesini duyduk. Ardından uçak köye bomba attı. Daha sonra da ağır silahlarla ateş açtı'' diyerek saldırıyla ilgili bilgi verdi. 

Suriye'deki Türkmenlerin temsilcilerinin de bulunduğu bölgede, Esed rejimine karşı mücadele veren ve kısa süre önce girdiği çatışmada hayatını kaybeden Türkmen tugaylarından Abdülhamit Han Tugayı'nın komutanı Muhammed Süleyman'ın cenazesi de defnedilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya