Suriye savunma sistemi kullanılamaz

 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BBC kanalına verdiği mülakatta, demokratik ve birleşik bir Suriye istediklerini belirterek, ülkede şiddetin bir an önce sonlandırılarak tarafların diyalog masasına oturması gerektiğini kaydetti. Lavrov, Rusya'nın Sur

Suriye savunma sistemi kullanılamaz

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BBC kanalına verdiği mülakatta, demokratik ve birleşik bir Suriye istediklerini belirterek, ülkede şiddetin bir an önce sonlandırılarak tarafların diyalog masasına oturması gerektiğini kaydetti.
 
Lavrov, Rusya'nın Suriye'ye sağladığı hava savunma sistemlerinin şu an devam eden savaşta kullanılamayacağını savundu. Esed'in görevde kaldığı sürece taraflar arasında bir diyaloğun sağlanmasının mümkün olup olmadığının sorulması üzerine ise Lavrov, "Bunun kararını verecek olan ne ben ne de bir başkası. Şiddetin durması ve diyaloğun başlaması için her türlü önkoşula karşıyız" cevabını verdi.
 
Esed'in, birçok kez açıklamalarında görevi bırakmayacağını dile getirdiğini hatırlatan Lavrov, "Bu kesinlikle Esed'in pozisyonu, blöf yapmıyor" derken, Rusya'nın iç çatışmalara müdahil olunmasına karşı olduğunu yineledi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya