Suriye kan gölüne döndü

 Suriyeli aktivistler, bugün düzenlenen askeri operasyonlarda ve çıkan şiddetli çatışmalarda ölenlerin sayısının 61'e yükseldiğini belirtti.Aktivistler, devam eden askeri operasyonlar sırasında Suriye Ordusu ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli çatış

Suriye kan gölüne döndü

 

Suriyeli aktivistler, bugün düzenlenen askeri operasyonlarda ve çıkan şiddetli çatışmalarda ölenlerin sayısının 61'e yükseldiğini belirtti.

Aktivistler, devam eden askeri operasyonlar sırasında Suriye Ordusu ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmaların çıktığını ve 61 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti. Ölenlerin çoğunun Şam çevre mahalleleri ve Humus kentinden olduğu ifade ediliyor. Suriye Ordusu ve güvenlik güçleri, son birkaç gündür Şam çevresi, Hama ve Humus kentlerindeki operasyonlarını yoğunlaştırmıştı.

Suriyeli muhalifler, Şam'a bağlı banliyölerde askeri operasyonların yoğunlaşmasının nedeninin, Özgür Suriye Ordusu'nun bölgede çoğu yeri kontrol altına alması olduğunu belirtiyor. Muhalifler, geçen yıl Mart ayının ortasında başlayan olaylarda, 6 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiğini ifade ederken, Suriye yönetimi iki binden fazla güvenlik görevlisi ve askerin yaşamını yitirdiğini söylüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler