Starbucks 20 günde 12 Milyar Dolardan fazla eridi

Starbucks'ın piyasa değeri 20 günde 12 milyar dolardan fazla azaldı.

Starbucks 20 günde 12 Milyar Dolardan fazla eridi

ABD merkezli kahve devi Starbucks'ın hisse senetleri, yatırımcıların satışların azaldığı endişelerinin artmasıyla 12 gün üst üste değer kaybederek, şirketin piyasa değerinde son 20 günde 12 milyar doların üzerinde bir azalmaya neden oldu.

Şirketin hisseleri, satış rakamlarındaki belirgin düşüş nedeniyle bugün itibarıyla yüzde 1'den fazla değer kaybetti. Bu düşüş, şirketin 1992'deki halka arzından bu yana yaşadığı en uzun kayıp serisi olarak kayıtlara geçti. Starbucks'ın hisseleri, 16 Kasım'da gerçekleşen "Kırmızı Kupa Günü"nde başlayan ve binlerce çalışanın iş bıraktığı o günden bu yana yüzde 10'un üzerinde bir değer kaybetti.

Şirketin piyasa değeri, son 20 günde 12 milyar dolardan fazla düşerek 110 milyar doların altına geriledi. 16 Kasım'da, ABD'deki Starbucks şubelerinde çalışanlar, iş koşullarının iyileştirilmesi talebiyle grev yapmıştı.

Diğer bir yandan, Starbucks'ın işçi sendikasının Filistin ile dayanışma mesajı paylaşmasının ardından şirketin sendikayı dava etme kararı, sosyal medyada büyük bir tepki almış ve bir dizi boykota neden olmuştu.

Starbucks İcra Kurulu Başkanı Laxman Narasimhan, Morgan Stanley Küresel Tüketici ve Perakende Konferansı'nda yaptığı sunumda, Çin'deki toparlanmanın beklenenden daha zayıf olduğunu ifade etmişti. Analistler, Çin merkezli kahve zinciri Luckin Coffee'nin hızla büyümesinin, Starbucks için Çin pazarında rekabet baskısı oluşturduğuna dikkat çekerek, Luckin'in başarısının diğer kahve zincirlerinin de Çin pazarına odaklanmasıyla ABD'li şirketi zor durumda bırakabileceğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler