Son dakika olarak geçildi! ABD uçağı düşürüldü!

Afganistan'da ABD uçağı düşürüldü iddiası!

Son dakika olarak geçildi! ABD uçağı düşürüldü!

Düşen uçaktan ilk görüntüler! ABD hava kuvvetleri logosu var

Uluslararası haber ajansları 'son dakika' koduyla 'Afganistan'da bir yolcu uçağı' düştü haberini geçti. Ancak gelen ilk görüntüler, yanmış bir askeri uçağı gösteriyor. Taliban örgütü, yaptığı açıklamayla ABD uçağını vurarak düşürdüğünü duyurdu.

Dünya, Afganistan'da düşen yolcu uçağının gizemini çözmeye çalışırken sosyal medyada yayınlanan görüntüler şok etkisi yarattı.

Afganistan'da bir uçak düştü. Gazne Valiliği Sözcüsü Arif Nuri, "Yerel saatle 13.10'da düşen uçağın bir yolcu uçağı mı yoksa askeri uçak mı olduğunu bilmiyoruz" dedi.

Reuters, aynı sözcünün "Ariana Afgan Havayolları'na ait Boeing model bir uçak, Gazne ilinin Deh Yak ilçesinin Sado Khel bölgesinde yerel saatle 13.10'da düştü" dediğini aktardı.

Ariana Afgan Havayolları, düşen uçağın kendilerine ait olmadığını duyurdu. Afgan Sivil Havacılık Kurumu da düşen uçağın bir yolcu uçağı olmadığını söyledi:

"Kontrol Kulesi ve Trafik Düzenleme Birimi'nden gelen bilgilere göre herhangi bir yolcu uçağı kazası olmadı."

Kaza bölgesinden paylaşılan ilk görüntüde, uçağın kuyruk bölümündeki ABD Hava Kuvvetleri logosu açık şekilde görülüyor.

Halen alevler çıkan uçak tamamen yanmış. Kaza bölgesine ulaşanlar da yine video kaydında görünüyor.

Görüntülerdeki uçak, ABD Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan Bombardier E-11A jeti.

Afganistan'da askeri uçakların ve helikopterlerin düşmesi nadir görülen bir olay değil. Bir yerel polis kaynağı kazayı doğrularken uçağın ne tür bir uçak olduğunu bilmediklerini söyledi.

Reuters'a konuşan bir diğer yetkili, olayda ölen veya yaralananların sayısına dair bir bilgileri olmadıklarını aktardı.

Afgan özel kuvvetlerinin olay yerine sevk edildiği belirtilirken, yerel yetkililer Kabil yönetiminden yardım istedi.

Uçağı Taliban'ın düşürdüğü yönünde iddialar ilk olarak yerel medya organları tarafından dillendirildi.

Dakikalar sonra açıklama yapan Taliban, ABD uçağını vurarak düşürdüğünü duyurdu. Uçaktaki herkesin öldüğünü bildiren örgüt, hayatını kaybedenler arasında üst düzey görevliler olduğunu da savunuyor.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansına konuşan gazeteci Tarık Gaznival, uçağın enkazında yanmış iki ceset gördüğünü söyledi.

Uçağın düştüğü noktanın ABD üssüne yaklaşık 10 kilometer olduğunu aktaran gazeteci, uçağın gövdesi ve kuyruğunun ağır hasar aldığını da ekledi.

Reuters haber ajansı, kaza alanına giden Afgan ordu birliklerinin fotoğraflarını dünyaya servis etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya