Somali'de Kızılay'a saldırı!

 Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlenen bir dizi bombalı ve silahlı saldırıda aralarında iki Türk'ün de bulunduğu en az 20 kişi hayatını kaybettiği öne sürüldü. Daha sonra Kızılay konvoyuna yönelik saldırıda bir Somalilinin öldüğü üç Türk'ün de yarala

Somali'de Kızılay'a saldırı!

 Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlenen bir dizi bombalı ve silahlı saldırıda aralarında iki Türk'ün de bulunduğu en az 20 kişi hayatını kaybettiği öne sürüldü. Daha sonra Kızılay konvoyuna yönelik saldırıda bir Somalilinin öldüğü üç Türk'ün de yaralandığı öğrenildi.

BBC News'ün aktardığına göre, 16'dan fazla kişi silahlı saldırganların şehrin ana mahkeme binasına düzenlediği bombalı ve silahlı saldırılarda yaşamını yitirdi.

İlerleyen saatlerde havaalanı yolunda bir otomobile yerleştirilen bir bombanın infilak etmesi sonucu ikisi Kızılay bünyesinde çalışan Türk yardım görevlisi, dört kişinin hayatını kaybettiği, saldırganın da olay yerinde öldüğü bildirildi. Ancak daha sonra bir Somalilinin öldüğü, üç Türk'ün ise yaralandığı anlaşıldı.

Henüz teyit edilemeyen bir yerde üçüncü bir saldırının meydana geldiği de bildirildi.

Saldırıları kimin düzenlediği henüz tespit edilebilmiş değil ancak Mogadişu'daki kaynaklar, El Kaide bağlantılı radikal dinci El Şebab militanlarının olayların arkasında olduğuna inanıyor.

ÖNCE ATEŞ AÇTILAR SONRA BOMBALADILAR

BBC muhabiri Muhammed İbrahim, silahlı kişilerin mahkeme binasına girerek çevreye ateş açtığını, ardından bir patlama meydana geldiğini söyledi.

Güvenlik güçleriyle saldırganlar arasında bir silahlı çatışma yaşandığı belirtilirken görgü tanıkları saldırıda en az bir patlayıcı yerleştirilmiş otomobilin kullanıldığını söyledi.

Somali İçişleri Bakanı mahkeme binasına saldıran dokuz kişinin tamamının olay sırasında öldürüldüğünü ifade etti.

Mahkeme çalışanlarından Hüseyin Ali, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, "Silahlı kişiler mahkeme binasına daldı, sonra bir patlama duyduk. Sonra ateş etmeye başladılar" dedi.

Saldırganların Somali ordusuna ait üniformalar giydiklerini söyleyen bazı görgü tanıkları iki patlama sesi duyulduğunu belirtti.

İnsanların mahkeme binasının üst katlarından camları kırıp atlayarak kaçmaya çalıştıkları görüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya