Somali'de haydut avı devam ediyor

Tuğamiral Ali Murat Dede komutasındaki Barbaros Türk Deniz Görev grubu gemileri 17 Mart'ta Gölcük'ten hareket ederek çıktığı tarihi ufuk ötesi görevinin son periyodunda Somali açıkları ve Aden Körfezinde deniz haydutluğu ile mücadele faaliyetlerine başlad

Somali'de haydut avı devam ediyor
Tuğamiral Ali Murat Dede komutasındaki Barbaros Türk Deniz Görev grubu gemileri 17 Mart'ta Gölcük'ten hareket ederek çıktığı tarihi ufuk ötesi görevinin son periyodunda Somali açıkları ve Aden Körfezinde deniz haydutluğu ile mücadele faaliyetlerine başladı.
 
Türk Deniz Grubuna bağlı gemiler, uluslararası sularda Türk ve yabancı ticari gemilerin geçiş güvenliğini sağlayarak olası korsan faaliyetlerin yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.
 
Görev grubunda bulunan lojistik destek gemisi TCG Yarbay Kudret Güngör ise ihtiyaç duyulan yer ve zamanda görev grubunun her türlü lojistik ihtiyacını karşılıyor ve verdiği destekle görev grubunun, faaliyetlerini en etkin şekilde icra etmesini sağlıyor. TCG Yarbay Kudret Güngör gemisinden denizde akaryakıt ikmali yapan Barbaros Türk Deniz Görev grubu gemileri deniz haydutluğu ile mücadeleye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler