Sol Eli Kullanma Geni Bulundu

İngiltere'deki Oxford Üniversitesi'nin öncülüğünde yapılan bir araştırmada, insanların sol elini kullanmasında etkili olduğuna inandıkları bir gen bulundu. LRRTM1 adı verilen genin insan beyninin hangi lopunun ne tür görevler üstleneceğini belirlediğine g

Sol Eli Kullanma Geni Bulundu


İngiltere'deki Oxford Üniversitesi'nin öncülüğünde yapılan bir araştırmada, insanların sol elini kullanmasında etkili olduğuna inandıkları bir gen bulundu. LRRTM1 adı verilen genin insan beyninin hangi lopunun ne tür görevler üstleneceğini belirlediğine gözüküyor.

Sağ elini kullanan insanlarda beynin sol lopu konuşma ve dil gibi faaliyetleri üstlenirken sağ lopu duyguları kontrol ediyor. Sol elini kullanan insanlardaysa bunun tersi geçerli oluyor.

 Uzmanlar, LRRTM1 adlı genin bunda rol oynadığına inanıyor. Ayrıca uzmanlar, LRRTM1 adlı genin şizofren riskini arttırdığını düşünüyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya