Sokaklar cesetten geçilmiyor!

444 kişi hayatını kaybetti

Sokaklar cesetten geçilmiyor!
 Suriye'nin Halep kentinde rejim ile Rus savaş uçaklarının kuşatma altındaki semtlere yönelik düzenlediği hava saldırısında son 24 saatte ölen sivillerin sayısı 85'e, ateşkesin sona ermesinden bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı da 444'e yükseldi.

Halep’in sivil savunma ve sahra hastanelerinin yetkililerinin verdiği bilgilere göre, Rusya ve Esad rejimine ait savaş uçaklarının Halep'te kuşatma altındaki semtleri vakum, fosfor ve varil bombalarıyla yoğun şekilde bombaladı.

Saldırılar sonucu Hulluk'te 5, Kadi Asker'de 4, Katırci'de 2, Ard Hamra'da 1, Bustan el Başa'da 7, Zibdiye'de 5, Tarik el Bab'da 18, Muyesser'de 6, Salihin'de 8, Ensari'de 17, Mesakin Henano 4, Merce'de 1, Salahaddin'de 6 ve İnzarat semtinde bir olmak üzere toplam 85 sivil yaşamını yitirdi, 178 kişi yaralandı.

Böylelikle Rusya ile ABD’nin 9 Eylül’de kararlaştırdığı ateşkesin sona erdiği 19 Eylül'den bu yana Halep'te rejimin ve Rusya'nın bombardımanlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 444, yaralı sayısı da 585'e yükseldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya