Soğuktan 2 kişi hayatını kaybetti

Rusya'nın başkenti Moskova'da eksi 16 dereceye kadar ulaşan hava soğukları hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Moskova'da iki kişi donarak öldü, 8 kişi de hastaneye kaldırıldı. Rusya Meteoroloji uzmanları yarın Moskova kentte hava sıcaklıklarının eksi 17 dere

Soğuktan 2 kişi hayatını kaybetti

Rusya'nın başkenti Moskova'da eksi 16 dereceye kadar ulaşan hava soğukları hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Moskova'da iki kişi donarak öldü, 8 kişi de hastaneye kaldırıldı. Rusya Meteoroloji uzmanları yarın Moskova kentte hava sıcaklıklarının eksi 17 dereceye kadar düşeceğini açıkladı.

Rus İnterfaks haber ajansına bilgi veren Moskova Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, başkentte hava soğukları nedeniyle 8 kişinin hastaneye kaydırıldığını belirtti.İki kişi ise donarak yaşamını yitirdi.

Moskova'da Kasım-Aralık 2009'ta hava soğukları nedeniyle 16 kişi hayatını kaybederken, 103 kişi de yaralanmıştı. Moskova'da kış aylarında her yıl ortalama 200 kişinin donarak hayatını kaybediyor. Kentte soğukta ölenlerin büyük bir kısmı "bomjlar" olarak bilinen evsizler, başkente para kazanmaya gelen gençler, yaşlı emekliler ve çocuklar.

Rus uzmanlara göre, ülkede yüzlerce insanın soğuk kış aylarında donarak ölmesinin başlıca nedeni ilgisizlik. Psikolog Anna Kosinova'ya göre, vatandaşlar yerde yatarak soğukta titreyen vatandaşa yardım etmek yerine, oradan uzaklaşıyor. Kosinova, "Sokakta yere uzanmış vatandaşı gören insanlar, bilinçli olarak ondan uzak durmaya çalışıyor. Sanki o vatandaşın mutsuzluğu bulaşıcı hastalık" diye sitemde bulundu.

Rus sosyoloji uzmanı Anton Daletski ise, yüzlerce insanın soğuktan donarak ölmesini şöyle nitelendiriyor: "Bu bizim toplumumuzun durumunu ortaya koyuyor. Refah düzeyinin artmasına rağmen, sokaktaki insanlara yardım kısmen ayıplanıyor bizde"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya