Sisi Neden aday olduğunu açıkladı!

Mısır’ın darbecisi Abdülfettah el Sisi, ülkenin yüz yüze olduğu tehditlerden dolayı cumhurbaşkanı adayı olmaya karar verdiğini söyledi.Eski Genelkurmay Başkanı Sisi, 26-27 Mayıs tarihlerinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olduktan sonra kendi

Sisi Neden aday olduğunu açıkladı!

Mısır’ın darbecisi Abdülfettah el Sisi, ülkenin yüz yüze olduğu tehditlerden dolayı cumhurbaşkanı adayı olmaya karar verdiğini söyledi.

Eski Genelkurmay Başkanı Sisi, 26-27 Mayıs tarihlerinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olduktan sonra kendisiyle ilk kez gerçekleştirilen televizyon röportajında seçim kampanyası hakkında konuştu. Mısır televizyonu CBC’ye verdiği röportajda Sisi, adaylığını, ülkenin seçim komisyonu tarafından konulan kurallara uymak amacıyla Mart’ın sonuna kadar duyurmadığını söyledi.

Sisi, “Sessizlik bir gereklilikti. Mısırlıların bekledikleri umudu veya ümitleri olduğu bir geleceği temsil edeceksem beni iyi yönlerimle ve örnek bir insan olarak görmeleri gerektiğini göz önüne aldım. Eğer bir hukuk devletinden ve devletin itibarının geri kazanılmasından bahsediyorsak seçim komisyonunun verdiği karar kanun sayılır. Bir örnek teşkil etmek istiyorsak buna uymalıyız” diye konuştu.

Aday olmaya nasıl karar verdiği sorulan Sisi, “Mısır’ın içeriden ve dışarıdan tehditlerle yüz yüze olması sebebiyle fikrini değiştirdiğini ve cumhurbaşkanlığı yarışına katılmaya karar verdiğini” ifade etti. Sisi, “Halkı terk etmem mümkün değildi” dedi.

Mısır’ın ilk özgürce seçilen lideri Muhammed Mursi’yi deviren eski Genelkurmay Başkanı Abdulfettah el Sisi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en kuvvetli adayı olarak görülüyor. Sisi’nin seçimlerdeki tek rakibi ise solcu Hamdeen Sabahi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya