Şimdi de Fas karıştı!

Son dönemde Ortadoğu ülkelerinde görülen, Tunus ve Mısır'da yönetim değişikliklerine neden olan başkaldırıların ardından Fas'ta da ilk kez hükümet karşıtı gösteriler düzenleniyor.Bölgedeki AFP muhabiri, Kazablanka ve Rabat'ta binlerce göstericinin siyasi

Şimdi de Fas karıştı!

Son dönemde Ortadoğu ülkelerinde görülen, Tunus ve Mısır'da yönetim değişikliklerine neden olan başkaldırıların ardından Fas'ta da ilk kez hükümet karşıtı gösteriler düzenleniyor.

Bölgedeki AFP muhabiri, Kazablanka ve Rabat'ta binlerce göstericinin siyasi reform ve kralın yetkilerinin kısıtlanması talebiyle gösteriler düzenlediğini bildirdi.

Kazablanka'nın merkezinde binden fazla kişinin toplandığı ve “özgürlük, onur, adalet” diye slogan attığı, “Halk yeni bir anayasa istiyor”, “Monarşiye daha az iktidar” yazılı pankartlar taşıdığı belirtildi.

Rabat'ta da 2 binden fazla göstericinin, bir organizatöre göre 4 bin göstericinin, “halk değişim istiyor” gibi sloganlar atarak gösteri yaptığı kaydedildi.

Her iki kentteki gösterilerde olay çıkmadığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya