Sel Kolerayı Getirdi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilisi Muhammed Abdül Rab gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede 49 kişinin koleradan öldüğünü, 700 kişinin de bu hastalığa yakalandığını belirtti.Öte yandan, Sudan Sağlık Bakanlığı sözcüsü bu haberlerin ''asılsız'' olduğunu

Sel Kolerayı Getirdi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilisi Muhammed Abdül Rab gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede 49 kişinin koleradan öldüğünü, 700 kişinin de bu hastalığa yakalandığını belirtti.

Öte yandan, Sudan Sağlık Bakanlığı sözcüsü bu haberlerin ''asılsız'' olduğunu belirterek, söz konusu hastalığın kolera değil ishal olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler'in (BM) verilerine göre bir aydan fazla süredir Sudan'ın birçok bölgesinde meydana gelen sellerde 64 kişi öldü, yaklaşık 500 bin kişi sellerden etkilendi, on binlerce kişinin evi yıkıldı.

Sudan'da yağışların eylül ortasına kadar etkili olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler